Mobil állatorvos: Mire figyeljünk háziállatunknál?

2020.08.15


Mivel már több éve van szerencsém állatokkal foglalkozni és gyógyítani őket, megfigyeltem hogy akad pár olyan tény, amelyre érdemes minden háziállatnál odafigyelni. Ezeket a gondolatokat osztom most meg, amelyért  nagyon hálás lesz.

Helyes táplálkozás

Bár sokan tudják, hogyan érdemes etetni az állatokat, mégis sokan szemet hunynak felette. Hiszen olyan aranyosan tudják kérni a jutalomfalatot, hogy szinte nem lehet nemet mondani. Persze tudjuk, hogy szükség törvényt bont, de ez legyen a ritkább.

Nagyobb testű állatoknál pedig kimondottan fontos, hogy legyen egy olyan nap amikor kimarad az étkezés. Számos betegséget megelőzhető, hogyha odafigyelünk a helyes táplálkozásra.

Mobil állatorvos javasol: A helyes táplálkozás évet-éveket adhat kedvenced életéhez, figyelj oda!

A bunda ápolása

Bármennyire elsőre azt gondolnánk, hogy a bunda csak a szépséget szolgálja ez nem így van. Számos betegséget és fertőzést is összeszedhet kis kedvencünk, anélkül, hogy még idejében észrevennénk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az állatka fajtájának megfelelően, rendszeresen legyen megnyírva és fürdetve a háziállatunk.

Mobil állatorvos javasol: Ápold szépen a háziállatodat, az egészsége miatt!

Rendszeres vizsgálatok

Sokszor mondjuk, hogy az állatok és az emberek között nincsen olyan nagy különbség. Ez sok helyen helytálló megállapítás. Ahogy az embereknél is a legnagyobb probléma például egy rákos megbetegedés esetén, hogy későn diagnosztizálják. De miért? Mert nem járnak szúrővizsgálatokra. Ha ezt megtennék, talán az életüket mentené meg. És ebben a témakörben ugyanaz vonatkozik a kutyusokra, cicákra, mint az emberekre.

Természetesen mobil állatorvosként súlyos és sürgős esetekhez járunk ki elsősorban, de bizony a kis kedvenceknél is könnyebb a helyzete, hogyha rendszeres vizsgálatokon vesznek részt.

Hiszen így összebarátkozik a kutyus az állatorvossal, és könnyebb neki segíteni, ráadásul, egyfajta kórlapja is lesz, így az állatorvos is egyből "képben van".

Szász szónak is egy a vége úgy működik jól ez a rendszer, mint a háziorvosi az embereknél. Remélem segítettem ezzel a cikkel. Ha a háziállatodnak még nincsen állandó orvosa, aki házhoz is megy, akkor keress bátran és ez a probléma is megoldódik.