Szolgáltatások

Kedvencét otthon, nyugodt környezetben is biztonságban tudhatja, ebben segít a mobil állatorvos!

OLTÁSOK

Kedvencünk egészségének megőrzése a legfontosabb teendőnk, hisz megelőzni a bajt sokkal könyebb, mint gyógyítani. Oltásokkal súlyos betegségeket előzhetünk meg, melyek sokszor a gondos kezelés ellenére is kétes kimenetelű végeredményt hozhatnak. 

Oltási programunkat a nemzetközi irányelveknek megfelelően végezzük. 

Macskák Felv/FIV tesztjét is elvégezzük, melyhez mindössze 10 percre és pár csepp vérre van szükség. 

Felv: Macska leukózis vírus

 Testváladékokkal terjedő (pl.: nyál)  betegség, mely daganatos elváltozásokat és az immunrendszer gyengülését okozza, emiatt más betegségeket is elkaphatnak, illetve sok más elváltozás hátterében is ez a vírus áll. 

FIV: Feline Immunodeficiency Virus-(macska AIDS)

 A macskák immunrendszerét károsítja, emiatt nagyon könnyen elkaphat különböző fertőző betegségeket, és az idő előrehaladtával nem képes ellenük védekezni. 

KÜLSŐ ÉS BELSŐ PARAZITA ELLENI VÉDEKEZÉS

Kedvenceinket a külső és belső élősködők ellen nagyon fontos védeni, mert súlyos fertőző betegségeket terjeszthetnek. Ilyen a kullancs által terjesztett babesia, a szúnyogok által terjesztett szívféreg, illetve a bolhák  akár galandféreg lárvát  is hordozhatnak magukban. A rendszeres védekezés elengedhetetlen, sok esetben életmentő is lehet (pl.:babesia).

 A védekezésben szakszerű segítséget nyújtunk, illetve szívféreg szűrést is végzünk, melyhez 10 perc és pár csepp vér szükséges. 

Szívféreg: Dirofilaria Immitis, korábban egzotikus, ritkább betegség. Pár éve hazánkban is megjelent, elterjedt. Szúnyog által közvetített féreg, mely jó ideig tünetmentes lehet, később súlyos keringési elégtelenséget okozhat. Kezelése a megelőzéshez képest jóval bonyolultabb és szigorú protokollt igényel. A tünetek megjelenése után a gyógyulás esélye jelentősen csökken. A megelőzés a leghatékonyabb és legegyszerűbb módja, hogy kedvenceik sokáig egészségesen mellettünk lehessenek. 

.

HA BAJ VAN!

Abban az esetben, ha már megtörtént a baj, hívja bizalommal csapatunkat! A mobil állatorvosnak elsődleges, hogy kedvence megkapja a nemzetközi irányelveknek és a szakma szabályainak legmegfelelőbb, és gondos kezelést.

Forduljon hozzánk bizalommal, hogy kis kedvence a leggyengédebb és legmegfelelőbb gondoskodást kaphassa.